Materiály na šití prádla - kalhotek
Chcete se pustit do šití, ale nevíte kde koupit speciální materiály na šití podprsenky?
 
Pak jste tady správně.
 
Mám pro vás seznam českých i zahraničních e-shopů, které se na prodej materiálů specializují.
 
Většinou v nich najdete vhodný materiál na šití:
  • podprsenek s kosticemi,
  • podprsenek bez kostic,
  • kalhotek,
  • bodyček,
  • plavek.
Pokud se v látkách a komponentech teprve potřebujete zorientovat, stáhněte si nejdřív průvodce materiály zdarma. 

MATERIÁLY na šití podprsenky V ČESKÉ REPUBLICE

V posledních letech bylo velmi náročné až nemožné sehnat v Česku kvalitní materiály na šití prádla. Po mém prvním českém kurzu na šití podprsenky s kosticí na podzim roku 2021 jsem zaznamenala skokový nárůst dodavatelů a výběr se pomalu rozšiřuje 🙂

Gaťátka

Momentálně asi největší e-shop v Česku s materiály na šití podprsenek v ČR. Na tomto e-shopu seženete všechen základní materiál na šití podprsenek a kalhotek. Mají v nabídce všechno od neelastické podšívky, přes košíčkovou pěnu v metráži až po powernet na zadní díly. Kromě toho mají podprsenkové komponenty, široký výběr kalhotkových gum i elastické krajky.

Galanterie TerRysa

Jde o sympatický prodej, kde si můžete koupit přímo materiály ze zrušené výroby. V této galanterii najdete hlavně komponenty na šití podprsenek – tedy kostice, zapínání, gumičky a doplňky. Základní látky zde bohužel nemají, ale najdete zde široký výběr krajek v různých šířích, které jinde nenajdete.

Agrexim

E-shop většího dodavatele podprsenkových materiálů a komponent. V nabídce mají galanterii na šití prádla – vyzdvihla bych často sháněnou podprsenkovou pěnu, powernet a plastové kostice až do délky 13,5 cm. V nabídce mají také kovové plavkové zapínání a posunovače na širší plavková ramínka. Kromě toho u nich najdete široký výběr krajek a tkanin i podprsenkové galanterie – kostice, předem tvarované pěnové košíčky, tunýlky apod. Jedinou nevýhodou je, že je často nutný odběr po celých metrech.

Set materiálů na šití prádla - krajkové kalhotky

Dále zahrnuji seznam obchodů, které mají aspoň část vhodných materiálů. U těchto e-shopů se však bohužel nedá hovořit o nákupech na jednom místě a je potřeba počítat.

Materiály na šití prádla - podprsenky
Materiály na šití prádla - podprsenky, nastříhané díly

Materiály na šití podprsenky v Evropě

Nedaří se vám sehnat všechny materiály podle svých představ na jednom místě? Připadá vám výběr v ČR malý a ceny vysoké? Nakoukněte taky do zahraničí. Zahraniční e-shopy zaměřující se na prodej materiálů na šití spodního prádla a zejména pak podprsenek už jsou na trhu mnohem déle. Poskytují tedy mnohem větší výběr, ať už z hlediska rozmanitosti materiálů, tvarů kostic nebo barevné škály gum a podprsenkových komponent. Získáme tak daleko větší možnosti a nakoupíme materiál, který se u nás jinak nedá sehnat.

Já osobně využívám dodavatelů v Evropě, abych nemusela platit clo a DPH při nákupu z Anglie a Ameriky. Při nákupu z Evropy se nedoplácí žádné další poplatky. Pro nákup ze zahraničí doporučuji PayPal, protože je nutné objednávku zaplatit předem (opravdu, nikdo vám nic nepošle na dobírku). Při platbě přes PayPal se také vyhnete jakýmkoliv dalším poplatkům za platbu, které si může účtovat vaše banka při platbě převodem. Čas dodání bývá ve většině případů cca 14 dní od předání dopravci.

Mezi mé oblíbené a ozkoušené e-shopy patří:

B.Wear.se

Bezkonkurenčně největší a nejlepší e-shop co se materiálů na šití prádla týká. Všechno mají ve vysoké kvalitě a mají naprosto bezkonkurenční výběr. Návštěva tohoto e-shopu je pouze na vlastní nebezpečí! 😀 

Jinak je to švédský dodavatel a Evropský prodejce některých eshopů z Ameriky. Prodávají zboží od známých Amerických značek jako Bra-makers supply, Porcelynne nebo Madalynne. Mají nejširší výběr podprsenkových látek a komponentů jak z hlediska barev, tak například kostic a dalšího příslušenství. Jejich zboží je typické vysokou kvalitou. Sortiment bývá natolik specifický, že ho jinde v Evropě neseženete – jde například o látku typu „Duoplex“, která se dá použít i pro velmi velká prsa a velmi silné a pevné kostice od Porcelynne, které dodají podporu i pro velké velikosti.

Jakmile zjistíte, že to s šitím prádla myslíte vážně, tak nákup zde opravdu doporučuji. Nevýhodou je opravdu vyšší poštovné (které je navíc závislé na váze balíčku).

Tip: Vždy v prosinci pořádají velké slevy, takže je výhodné si naplánovat větší objednávku. Mějte však na paměti, že vyřízení této objednávky se může protáhnout i na několik týdnů.

SewMe.pl

Pokud chcete s šitím prádla teprv začít a chcete šít spíše s levnými a dostupnými materiály, tohle je váš obchod. Jde o polský obchod, který se specializuje na prodej materiálu pro šití spodního prádla a plavek. Jejich nabídka je spíš základní a patří mezi cenově dostupnější. Mají sety na šití podprsenek i braletek, ale všechno koupíte i samostatně. Vše od podšívek, látek v metráži, gum, podprsenkových komponent až po krásné krajky.

Stránka je v anglicky a polsky, ale stránku si vždycky můžete nechat přeložit pomocí prohlížeče. Prodávají i sety, vybrat si můžete mezi podprsenkou bez kostic a s kosticemi. Nejde o materiály nejvyšší kvality, ale kvalita je pořád dobrá i v poměru cena/výkon. Na základě mých zkušeností bych vám doporučila kupovat spíše materiály v základních barvách, protože se kvalita často s barvou často liší a někdy přijde zboží spíš pochybné kvality.

Obrázky nahoře: Materiály na šití prádla ze Sewme.pl

Sewy.de

Německý obchod, ve kterém jde nakupovat jen v němčině, což mě v kombinaci s poměrně nepřehlednou stránkou od nákupu trochu odrazuje. Mají však široký výběr materiálů a veškeré látky (které jsem zkoušela) byly ve vysoké kvalitě a můžu je doporučit. Dodání bývá velmi rychlé, a pokud umíte německy, tak e-shop vřele doporučuji.

Idonim-lingerie.fr

Francouzský obchod, který nabízí materiály výborné kvality. Spokojená jsem byla také s komunikací a rychlost dodání. Chtěla bych vyzdvihnout krásný výběr krajek, které jinde nenajdete a krásné sety šití prádla, takže nemusíte hledat každou položku zvlášť.

Obrázky nahoře: Materiály na šití podprsenky z Idonim Lingerie

SmallBobbins.com

Belgický obchod, momentálně mají spíš menší sortiment, ale zaměřují se na limitované edice a neotřelé barevné kombinace. Nově mají také všechny základní materiály zakázkově barveny, takže jednoduše seženete vše potřebné v jednom odstínu. Barvy jsou jiné než u B.wear, takže se určitě podívejte na oba dva e-shopy. V mnoha případech vám ukážou, jak mají jejich sety materiálů vypadat na konečném výrobku, což je velké plus. Skvělé jsou také videoukázky materiálů pro lepší představu. 

Další e-shopy v Evropě

Dále zahrnuji seznam obchodů, o kterých mám povědomí, ale nemám s nimi osobní zkušenost:

TIP: SETY MATERIÁLŮ

Většina e-shopů nabízí také sety materiálů. Sety materiálů jsou skvělé pro začátečníky, protože v balíčku zpravidla najdete všechno, co na šití podprsenky potřebujete. Některé jsou tvořené speciálně pro jisté střihy, jiné jsou více obecné.

Tyto balíčky jsou výhodné zvláště pro někoho, kdo přesně neví, co si chce koupit. Je to super věc do začátku nebo naopak na konkrétní projekt. Vždy doporučuji si projít, co v každém balíčku je, protože neexistuje žádné doporučení a mohlo by vám něco chybět. 

Set materiálů na šití prádla - podprsenky,

KVALITA MATERIÁLŮ

Materiály na šití prádla a zvláště pak podprsenek jdou sehnat v nejrůznější kvalitě a ceně. Bohužel není pruženka jako pruženka a není tyl jako tyl. 

Nedá se říct, že čím dražší, tím lepší, ale ze zkušeností bych řekla, že cena často reflektuje kvalitu. Je tedy dobré si dávat pozor, jestli máme nejen vhodný materiál, ale také dostatečnou kvalitu. Toto je velmi důležité zejména, pokud šijeme na větší velikosti. Vyšší kvalita materiálů nám zajistí funkční prádlo s vysokou životností. Pokud chcete vědět, jaké materiály správně použít a vyvarovat se chyb, stáhněte si průvodce materiály.

Napsat komentář